Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2009 13:18 - ОШО -за ЛЮБОВТА
Автор: kiarasoto Категория: Изкуство   
Прочетен: 1264 Коментари: 0 Гласове:
2



                                               ЦАРСТВОТО НИРВАНА


Истината трябва да се каже такава,каквато е!В момента,в който направиш компромис,в момента в който нагодиш истината до обикновено ниво на човешкото съзнание тя загубва душата си,става повърхностна,превръща се в нещо мъртво.Не можеш да принизиш истината до ниво на обикновеното човешко съзнание.Хората трябва да бъдат издигнати до нивото на истината.

Преди 25 века 1250 монаси в град Шравасти/Градът на славата/в древна Индия в ден като днешния се родила ДИАМАНТЕНАТА СУТРА. Тя е "Съвършенството на мъдроста". 
Чрез нея си убиец и майка.Убива старото и дава живот на новото.Новото съществуване е възможно само,когато е разрушено старото.Само от пепелта на старото може да се роди новото. Човекът е тпица Феникс.Тя не е просто мит.Тя е метафора. Тя съществува в човека,не съществува никъде другаде освен в човека.Човекът е съществото,което трябва да умре,за да се прероди.Това е казал и Исус:"Докато не умреш,нищо не може да стане.Ако умреш,само тогава можеш да влезеш в Царството Божие.
Животът е Богът.Не съществува противопоставяне,не съществува дори разделяне.Ако си раздвоен,как можеш да бъдеш щастлив?Как можеш да бъдеш безмълвен?как можеш да познаеш покоя,тишината?Самото проповядване на друг свят не води до Нирвана.Светът е един и в него е всичко.Променят се само възприятията за него. Приемеш ли го,няма да ходиш никъде,на никакъв друг свят,а ще откриеш красотата и спокойствието на този свят,ще откриеш истината за него.Отричаш ли го,как искаш другият да те приеме,няма ли да очаква да направиш и с него същото- да го отречеш?
Другият свят е светът проекция в бъдеще.Той е резултат от опита и мъдроста на този.Искаме да е така и правим усилието да направим бъдешето по-добро.Няма да има страдание и бедност,болести и парализа,слепота и глухота.Нещата,които не ти харесват няма да ги има тогава,а тези,които ти харесват ще ги има.Ти сам определяш нивото си.Но и сам разделяш нещата.Тогава как да стане?Отричаш грозното и търсиш красивото.Не си цялостен.Едното изкрючва другото.Приемането им е покоя.Ти си такъв,какъвто си!Можеш само да усещаш.
Запомни! Ти съществуваш в такава степен,в каквато си осъзнат. Съзнанието поражда съществуването.Безсъзнанието отстранява съществуването.Смърта е вид безсъзнание.
Нирвана е да имаш доверие да останеш безсъзнателен,но все пак да чустваш,че съществуваш.Да станеш едно със съществуванието.Теб те няма,но ти си самото съществувание.Ти си едно с него.Това е сливането с Богът.То не отнема твоята същност,то поражда твоята индивидуалност,наречена КОСМОС.В космоса е единството на всички неща.



Тагове:   Нирвана,   Ошо,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kiarasoto
Категория: Изкуство
Прочетен: 195065
Постинги: 85
Коментари: 142
Гласове: 3938
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930