Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2009 11:11 - Предсказуеми ли сме?
Автор: kiarasoto Категория: Други   
Прочетен: 2993 Коментари: 7 Гласове:
5



  Ти идваш в света, но светът не започва от тебе. Ти идваш на сцената, но сценариста вече е разпределил ролите, ти си един изпълнител на чуждата мисъл. Тогава създаваш характер, нещо присъщо за ролята, нещо открояващо те от останалите.  Ти се сливаш с този характер, създаваш характерната роля и ставаш предвидим. Теб те няма, останало е само характерното от ролята, която може да бъде изиграна от някой друг, ако той спазва правилата. 
  На сцената на живота нещата са подобни. От къде се явява характера на човека ? Той е вложен в нашата вътрешна система, за да можем да реагираме на световната драма по един и същи начин, да бъдем предсказуеми, да бъдем победени, да останем скрити и безучастни към световният сценарий.  Сценариста е невидим, драмата е повтаряема, а ние сме само характерни образи, пресъздаващи въртележката на илюзорния свят.
   Можем ли по някакъв начин да променим нещата? Това е битката на Давид и Голиат. Предсказуемата битка на победата на голямото над малкото. Това е предсказуемият сценарий на Адам и Ева. Те казват  "НЕ" и създават характер. Характерното е борбата, страданието, вечното търсене, създаване на егото, създаване на заплахата, на смърта, на обреченоста.
  Как можем да излезем от тази характерна драма? Как можем да направим нещо различно ?  Егото ни е създател на вечната борба, на вечното доказване. Какво всъщност доказваме? За какво всъщност се бориме? Да бъдем, или да не бъдем? Това е вечният ни характерен образ. Всеки иска да бъде, да остане, да се осъществи.
 Какво би се случило, ако се откажем от борбата, да останем безмълвни, безхарактерни, непредвидими? Давид е направил непредсказуемото. Той се е доверил на слабото и малкото, а това не е по сценария. И за това е победил. Адам  и Ева са се обрекли на греха, защото са искали да се докажат. 
 Какво е направил Исус? Той се е предал. Той не се е борил. Той е приел и е казал "ДА" - "Да бъде твоята воля!". Той е станал безхарактерен. Той е направил промяната. От тогава до сега светът разиграва неговият сценарий, а той е невидим, той просто е изчезнал. Той се е освободил. Безхарактерноста е възможно най-дълбоката красота, защото тя означава напълно нов отклик във всеки момент. Ако посрещнем безхарактерно живота, ако просто  се оставим на течението и бъдем това,което той иска от нас,дали няма да се промени нещо? Самият път, че търсим промяната, вече ни прави характерни, предсказуеми. И все пак разковничено е в нас самите.
 




Гласувай:
5


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. evprepia - Интересно!!!
24.02.2009 10:16


http://kabbalah.bg/kabbalah.bg/index.html
цитирай
2. voinov50 - Наистина твърде интересно...
07.03.2009 12:17
Поздравления!
цитирай
3. glarus - Размисли ме...
10.03.2009 16:08
Светът започва и от мен!
цитирай
4. strianakiev - Привет...ако седнем и помислим...
01.04.2009 14:11
Какво се случва в Райската градина? Защо Адам нарушава забраната? Защо му е трябвало да се противи на Бог, а не е продължел да си живурка в Райските вселения? Всеизвестно е че ние сме кукли на конци и Бог ни управлява по своя воля, нима можем да допуснем, че Адам не е знаел този факт? Не Ви ли се струва, че акта на неподчинение отново е било планирано от Бог? Нашия свят е илюзорен и има предназначението си да опитваме да живеем без Бог и сами да се убедим на "собствен гръб", че това е невъзможно и накрая да разберем, че нас просто ни няма. Съществува само Той.
цитирай
5. kiarasoto - Може и всичко да е само измислица...???
06.04.2009 14:00
Никога не приемам дословно писанията,затова и възможните гледни точки са повече от една.
Може и да не е било, или,че може и сега да ни се случи...
Въобще можем ли да сме сигурни в нещо???
От бедният си опит съм стигнала до заключението:
Човек трябва да се чуства такъв, колкото и жалко да е понякога,но вътрешния му свят или избледнява, или се обогатява.
На слабите им се иска да има Бог, на силните въобще не им е до Бог - те сами решават делата си, но за всички остава дилемата - ДО КОГА???
Предполагам,че системата Бог е нещо като хипноза, но хипнотизатора не е един. Що се касае до Библията за мене тя е Хипнотична преднаписана история.Дали ни харесва, и дали ще и се поддадем на хипнозата от нас зависи. Кой каквото допуска в съзнанието си, такава и ще му бъде изненадата, но предполагам, че след като е допуснато не би трябвало да е изненада.
цитирай
6. lussy21 - Може и да е измислица, но с висша причина...
02.05.2009 15:47
Относно хипнотичната преднаписана история, мисля, че всички на земята са под хипнозата и. Библията е по-скоро онова в което влизаш преди да се родиш на тази земя, в тази галактика. Тя е вечната книга и важи за Млечният път и всички земи-жени, които са родили-създали деца-живот. Под силата на Библията попадаме не само ние а и онези които ние наричаме извънземни и чиито земи са в нашата галактика. Тук в тази галактика ние сме получили ключа да влезем, срещу работата с която сме натоварени да свършим тук и опитът който ще натрупаме, може би ще ни е нужен за в бъдеще, а самата галактика е една от вратите на рая. Или бих я нарекла градините на рая. Нашата планета е лодка в морето на небесният океан. В междузвездният океан можем и да плуваме, но не задълго, ако нямаме плавателен съд за да достигнем до бряг.
цитирай
7. kiarasoto - Всяко нещо си има причина, дори и висша.
05.05.2009 13:51
Всяка история се върти в омагьосания си кръг, докато не се намери нещо ново и различно, което да го провокира и промени.
В Библията всеки може да открие себе си, но има ли някой смелост да промени нещо? Може би това е висшата причина. Само този, който е създал може да промени хода на историята. Минало и бъдеще са се преплели в една реалност, която чака настоящето да вземе участие и да въведе нов ред. Дали можем да направим нещо, или нещата ще се развиват по преднаписаното е въпрос на личен избор и предопределеност.
Висшата причина според мен е да достигнеш до плана на сътворението и да станеш сътворец на живота, всичко останало е в смърта на времето, което чака да бъде възкресено. Кой каква съдба си избира е личен избор на всеки. Спасителят ни е дал плана, но дали достига до сърцето ни ? Чуваме ли гласа му? Или отново ще останем в разделението и предопределението.
Радвам се, че има мислещи и любящи хора, които търсят верния си път, за да се събудят в своята реалност.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kiarasoto
Категория: Изкуство
Прочетен: 195223
Постинги: 85
Коментари: 142
Гласове: 3938
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930